Пловдивската козметична компания „Роза Импекс“ в подкрепа на филмa „Възвишение“ | Козметична компания Роза импекс

Пловдивската козметична компания „Роза Импекс“ в подкрепа на филмa „Възвишение“

Предпремиерната прожекция на игралния филм „Възвишение“ в Пловдив, която предстои днес, на 6 ноември, се осъществява с любезната подкрепа на пловдивската козметична компания „Роза Импекс“.
„Веднага откликнахме на поканата на продуцентите на „Възвишение“ и с удоволствие и гордост приехме да станем партьор на филма. Комбинацията между толкова стойностно литературно произведение и силния екип, застанал зад реализацията на филма, са сериозна заявка за принос към българското кино, към който ние бихме искали да сме съпричастни“, каза Милена Георгиева, Директор Маркетинг и Реклама на Роза Импекс. „Вярваме, че благотворителността е визитната картичка на всеки успял човек, а помощта за култура и образование са инвестиция, която се връща директно в бизнеса“.
„Благодарим на Роза Импекс за безрезервната подкрепа и доверието. За тези три години почукахме на много врати в търсене на партньори. Да се търсят пари за каквато и да е кауза в България не е лесно. Потребността да се дарява за култура пък е още по-малко разбрана и прави мисията трудно осъществима. Роза Импекс откликна без колебание и с много искреност в желанието за съпричастност. Можем само да си пожелаем повече радетели за българската култура да следват примера на хората зад „Роза Импекс“, каза Иван Дойков, продуцент на игралния филм „Възвишение“.

виж трейлъра

За филма:
Добил сериозна популярност, романът „Възвишение“ на Милен Русков ще оживее на голям екран на 10 ноември 2017 година. Игралният филм е режисиран от Виктор Божинов, снимал най–знаковите епизоди на хитовата поредица “Под прикритие” и редица други телевизионни проекти. Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „Под прикритие", както и най–гледаният български игрален филм „Мисия Лондон". 
Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова (“ОЛ СТАРС ИН”), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова (“БУЛФИЛМ”), филмово студио “Ню Бояна”/”Nu Boyana” и Дрийм Фактори.
Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален Филмов Център“, програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.
Филмовият проект „Възвишение“ се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Романът получава редица отличия, а през 2014-та година печели наградата за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). 
Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.

За контакт 
ПР агенция на филма:
  
Е: nina@keycom.bg 
T: +359 897 859 952