От къде идва розовото масло и розовата вода? | Козметична компания Роза импекс

От къде идва розовото масло и розовата вода?

Розовото масло е течното злато на България! Това е красота, любов, енергия събрани в ароматен еликсир използван за лекарства, парфюми, козметика, това е панацея за красота и любов.
А откъде идва розовото масло и розовата вода?
https://www.youtube.com/watch?v=2Q5cVdEJLvg
През май и юни, в Розовата долина в България разцъфват розите. Розите, от които се получава розово масло и розова вода се събират от 2-3 ч сутринта до 10-11 ч на обед и веднага трябва да се преработят, за да не се изпари натрупаното розово масло в тях. Те се събират ръчно, за да може да се съхрани маслото. Събират се в найлонови чували и бързо се доставят до дестилериите. Изсипват се в дестилатори, апарати при които при определена температура и налягане, чрез парна дестилация се извлича розовото масло. Водната пара извлича маслото, след което парите се втечнява чрез охлаждане и се получава дестилат. От този дестилат посредством древна традиция се отделя розовото масло, а дестилатът в който е било разтворено маслото е розовата вода. 
Така приготвените розово масло и розова вода поемат към Роза Импекс за влагането им в козметични продукти, както и за разфасоване на розовата вода в опаковки за персонална употреба.
Розовата вода се  съхранява в специални помещения с определена температура и влажност на въздуха. Съхранение, технологичен процес и експедиране на продуктите се извършват спрямо изискванията на ISO 9001:2008, GMP  - ISO 22716: 2007 и ISO 14001: 2004, по които фирмата е сертифицирана. Роза Импекс работи по най-съвременните технологии, с модерно оборудване и иновациите в козметиката. Контрол се извършва на входящите суровини, във всеки един етап от технологичния процес, както и на готовия продукт.
На розовата вода се изследват останалато малко натурално количество спирт, рН на продукта, както се следят и органолептичните показатели.  
И ето, този безценен продукт е готов да се облече в красива опаковка, за да може да достигне до всички краища на света, като посланник на любовта и красотата на България. Опаковането се извършва с най-съвременното оборудване, като така се гарантира безопасното транспортиране и съхранение на продукта.
„Една българска роза...... едно откъсване от всички човешки
проблеми, грижи и вселяване с душата си в безгрижните
цветове на розата!
... една изживяна любов, като миг от сбъдната мечта!"