Овлажняващ балсам за коса с екстракт от Българска Роза | Козметична компания Роза импекс

Овлажняващ балсам за коса с екстракт от Българска Роза

Spa Master Professional - Bulgarian ROSES Line

200 ml

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛАГАНЕ
Суха, пореста, увредена, чуплива, с кичури, изсветлявана или блондирана коса от всички типове (тънка, нормална и твърда).

ХАРАКТЕРИСТИКИ
Възстановява хидролипидния баланс, задържа влагата в косата. Косата става копринена, мека и блестяща. Успокоява, подходящ за чувствителна кожа.

СПИСЪК НА АКТИВНИ СЪСТАВКИ
Комплекс ROSE-OIL – екстракт от Българска роза, обогатен с три вида масла - рициново, кокосово и масло от пшеничен зародиш.

1) Екстракт от Българска роза (Rosa Damascena flower Extract) – Всяка капка от етеричното масло в екстракта от роза носи концентриран аромат на безброй розови пъпки. Спомага за подмладяване, изглаждане на косата, повишаване гъвкавостта и еластичността, премахване раздразнението и лющенето на кожата, хармонизиране на обменните процеси.

2) Рициново масло (Ricinus communis seed oil) – притежава омекотяващо, влагозадържащо и регенериращо действие. Съдържа балансиран комплекс от витамин Е и каротеноиди, които ефективно забавя процеса на преждевременното стареене на клетките.

3) Кокосово масло (Cocos nucifera oil) – Маслото от кокос се състои 50% от лауринова киселина. Това е най-наситената мастна киселина, която е идентична по състав на естествените белтъци на кожата и косата. Благодарение на високото съдържание на лауринова киселина, кокосовото масло прекрасно „се вгражда” в стените на косата и „закърпва” всички увреждания на косменото стъбло, в това число и цъфтящите връхчета. Съдържа витамини А, С, Е – природни антиоксиданти и витамини за красива коса и здрава кожа. Укрепва и подхранва косата, подобрявайки външния й вид и общото състояние. Благодарение на способността си да създава на повърхността на косата защитен филм, отлично защитава, омекотява и изглажда косата.

4) Масло от пшеничен зародиш (Triticum vulgare germ oil) - съдържа 25% протеин, който е основен строителен материал на космения фоликул. Маслото е богато на витамин Е – най-мощният растителен антиоксидант и е перфектна грижа за боядисвана, увредена, отслабнала коса.

5) Пантенол (Panthenol) – компонент, който овлажнява кожата и косата. Прониква в кутикулата на косъма, придава блясък, спомага за гъвкавостта и еластичността на косата. В същото време успокоява, премахва раздразнението от кожата на главата.

6) Кондициониращ комплекс Silplex J2-S – Канадски патентован комплекс за 2-фазно кондициониране, представляващ анионен и катионен силиконов полимер. Невероятен блясък и копринен допир. Вие ще забравите, какво е заплетена коса.

ПРИЛАГАНЕ И ДОЗИРАНЕ
С масажиращи движения равномерно нанесете върху чиста влажна коса 3-7 гр. Оставете за 1-2 минути, разрешете косата. Измийте обилно с топла вода.

Още продукти от серията